Collective Office


Oak millwork wall around teller bar.
Exterior night view from Niles Ave.
Curved glass enclosing office clusters.
Member lounge looking onto Niles Ave. through aluminum louvers.
Custom aluminum louvers on exterior glass walls with etched glass lower spandrel panels create shadow play on floor.
Enclosed curved frameless glass office with curved drywall above & custom vinyl graphics.
Details of enclosed office.
Detail of walnut transaction bar with drywall & oak paneled walls.
Detail of walnut transaction bar with drywall & oak paneled walls.
View from drive-thru tellers to everyday teller lines.
Oak millwork wall across from glass office partition with custom vinyl graphics.
Detail of exterior glass wall juxtaposed to interior frameless glass walls with custom vinyl graphics.

Honor St. Joseph Office

2016 / St. Joseph, MI

Transparent solid. The Flagship St. Joseph office for Honor is located in an established neighborhood where we want to make a subtle insertion to reinforce the nature of a financial institution, but this century. This is being achieved through transparent solid, by expressing the transition between black brick and louver over glass, we are creating a continuous box that reveals the activity inside when the community enters the building's personal space. Effectively giving the branch office back to the neighborhood and it's members. 

Credits

  • Architect:
    Jeff Klymson (principal), M. Ciurej
  • Civil Engineers:
    Marbach, Brady & Weaver
  • MEP Engineers:
    RTM Engineering
  • Structural Engineers:
    Louis Shell Structures
  • Contractor:
    EC Moore
  • Photography:
    Mike Schwartz Photography, Collective Office